Συγκλόνισε ο Κώστας Γεωργίου, πρώην ποδοσφαιριστής της Ακαδημίας ΑΣΙΛ Λύσης, ο οποίος επισκέφθηκε τους νεαρούς αθλητές της ομάδας για να μοιραστεί τη δική του ιστορία. Σε ηλικία 13 ετών τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας, χάνοντας τρία δάχτυλα και μισή παλάμη. Η εμπειρία του, αποτέλεσμα απερισκεψίας και άγνοιας για τους κινδύνους των πυροτεχνημάτων, σημάδεψε τη ζωή και την ποδοσφαιρική του πορεία. Μέσα από τη διήγησή του, τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν και κατάλαβαν πόσο σοβαρές συνέπειες μπορεί να έχει μια λάθος επιλογή.
Ο Κώστας Γεωργίου ο οποίος σε ηλικία 13 ετών έχασε τρία δάκτυλα και μισή παλάμη από τις κροτίδες μίλησε σε νεαρούς ποδοσφαιριστές της ακαδημίας μας. Ο Κώστας μεγάλωσε παίζοντας ποδόσφαιρο στην ακαδημία του ΑΣΙΛ ΛΥΣΗΣ και ένα λάθος του στέρησε πολλά για τη συνέχεια, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στη ζωή.
Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή τη διήγηση της ιστορίας:
«Δεν ασχολήθηκα ποτέ με κροτίδες, αλλά με μικρά πυροτεχνήματα και αστεράκια. “Αθώα” πράγματα και όχι μεγάλες κροτίδες. Το Πάσχα του 2005, ανήμερα Πρωτομαγιάς, το απόγευμα πήγα να βρω τους φίλους μου στο πάρκο. Κοντά στη λαμπρατζιά, βρήκα άλλα παιδιά. Ένας από αυτούς έβγαλε μια αυτοσχέδια κροτίδα από την τσέπη του και τον ρώτησα που την βρήκε, μου την έδωσε. Την πήρα στα χέρια μου ξεκίνησα να την επεξεργάζομαι. Στην κροτίδα υπήρχε μια μικρή τρύπα και πήγα να βάλω αστεράκι για να δημιουργήσω φυτίλι. Στην αρχή δεν έμπαινε και σκέφτηκα να μεγαλώσω την τρύπα, έτσι βρήκα μια σπόντα και την έβαλα μέσα. Άρχισα να την χτυπώ στο έδαφος και στην τέταρτη ή πέμπτη φορά ακούστηκε μια μεγάλη έκρηξη, αυτόματα εγώ έκλεισα τα μάτια μου, νόμιζα ότι δεν έπαθα κάτι αλλά όταν τα άνοιξα, έλειπαν τρία δάχτυλα και μισή παλάμη! Οι φίλοι μου έτρεξαν να φέρουν βοήθεια, με πήραν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και από εκεί μεταφέρθηκα σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό. Οι γονείς μου όταν έμαθαν ότι ο 13χρονος που τραυματίστηκε από κροτίδα ήμουν εγώ, σοκαρίστηκαν. Ακολούθησαν 30 χειρουργεία για να αποκατασταθεί η βλάβη, όμως μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζω προβλήματα στην καθημερινότητα μου».
Μετά τη διήγηση της ιστορίας ο Κώστας έπαιξε με τα παιδιά, τους βοήθησε περισσότερο για να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να προσέχουν από τέτοιες απερισκεψίες. Οι νεαροί προσπάθησαν να δέσουν τα κορδόνια τους με το ένα χέρι για να αντιληφθούν πόσο μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε στη ζωή ενός ανθρώπου από ένα λάθος που εύκολα μπορεί να αποφευχθεί.
Στο ποδόσφαιρο ο Κώστας έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα του ΑΣΙΛ ΛΥΣΗΣ όμως οι δυσκολίες που αντιμετώπισε και λόγω των χειρουργείων του στέρησαν την δυνατότητα για περισσότερες ευκαιρίες.
Σκοπός της παρουσίας του Κώστα στην προπόνηση ήταν η ευαισθητοποίηση όλων για την πάταξη της επικίνδυνης και παράνομης συνήθειας κυρίως την περίοδο των γιορτών του Πάσχα.
Πρώτη προβολή:Ωμεγαlive
0 Comments