Σοκ και αγανάκτηση προκαλεί περιστατικό που σημειώθηκε σε νοσοκομείο της Λεμεσού, όπου ασθενής όχι μόνο υπέστη σοβαρές ιατρικές παραλείψεις, αλλά και αντιμετώπισε ειρωνικά σχόλια από τη γιατρό, την ώρα που βρισκόταν σε κρίση πανικού και έντονο πόνο. Σύμφωνα με την οικογένεια του ασθενούς, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, η γιατρός βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το δωμάτιο του ασθενή, όταν έπρεπε να χορηγηθεί ενδοφλέβια ένεση, αλλά παρέμεινε αδρανής, αναμένοντας την αλλαγή βάρδιας. Ως αποτέλεσμα, ο ασθενής έχασε μία κρίσιμη δόση της θεραπείας του.
Σήμερα (10/1/25) στις 6.00 το πρωί, ο 36χρονος ασθενής πήγε να βάλει την πρώτη δόση, όπως του είχε πει η γιατρός, και επειδή δεν γνώριζαν στην είσοδο υποδοχής τι φάρμακο έπρεπε να χορηγηθεί, τον έστειλαν σπίτι, χωρίς να ενημερωθεί ο προσωπικός του γιατρός. Ο ασθενής έλαβε εντολή για ενδοφλέβια αντιβιοτική αγωγή τρεις φορές την ημέρα. Το περασμένο Σάββατο 4/1/25 μπήκε στην κλινική για να ξεκινήσει η αγωγή. Ωστόσο, σήμερα το πρωί σημειώθηκε νέο πρόβλημα: Ενώ το παραπεμπτικό υπήρχε, και η συνταγή για τη χορήγηση της ένεσης αυτή ή άνθρωπος που εργαζόταν στην βάρδια δεν ήταν «διαθέσιμη». Ο Αλέξης επέστρεψε σπίτι του και η μητέρα τον μετέρεφε σήμερα 10/1/25 ξανά στην κλινική, για χορήγηση της ένεσης.
Παράλληλα, με όλα τα πιο πάνω, ο ασθενής, με όσα πέρασε τους τρεις μήνες, βιώνει έντονο άγχος και κρίσεις πανικού, λόγω του έντονου πόνου και της αναμονής. Σύμφωνα με την καταγγελία, η γιατρός όχι μόνο δεν επενέβη για να ανακουφίσει την κατάσταση, αλλά με ειρωνικό ύφος σχολίασε ότι «δεν δικαιολογείται ένας άντρας της ηλικίας του να παθαίνει κρίσεις πανικού».
Το χρονικό…
Οκτώβριος: Ο Αλέξης διαγνώστηκε με πέτρες στα νεφρά στην ουρήθρα και έκανε επέμβαση. Αφού έλαβε εξιτήριο με stent για τρεις εβδομάδες, μετά από δέκα μέρες επέστρεψε στα επείγοντα με υψηλό πυρετό και έντονο πόνο. Η επι καθήκοντος ιατρός έκανε λάθος διάγνωση, σύμφωνα με τα όσα μας έχει αναφέρει η μητέρα και ανέεφεραν, ότι είχε γαστρεντερίτιδα στέλνοντας τον σπίτι με αγωγή για γαστρεντερίτιδα. Αφού ότι οι πόνοι δεν έφευγαν, απευθύνθηκαν στον χειρουργό και αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για μόλυνση που προερχόταν από την πέτρα, οπότε και προγραμματίστηκε δεύτερη επέμβαση.
Νοέμβριος: Υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση και νοσηλεύτηκε για δύο μέρες. Αφού πήρε εξιτήριο και αφαιρέθηκε το stent. Mετά από έξι μέρες, παρουσίασε πόνο στα γεννητικά όργανα και έκανε αναλύσεις ούρων. Διαγνώστηκε με κλεψυδραία (λοίμωξη από καθετήρα) και η γιατρός έδωσε άμεση εντολή για εισαγωγή και ενδοφλέβια αγωγή, τρεις φορές την ημέρα.
Στην κλινική, τέσσερα άτομα προσπάθησαν να τοποθετήσουν πεταλούδα στον ασθενή, σπάζοντας φλέβες στη διαδικασία. Τελικά, στις 8 το πρωί σήμερα, η διαδικασία ολοκληρώθηκε σωστά από τον νοσηλευτή της πρωινής βάρδιας. Μιλώντας αποκλειστικά στο Lifehacker by Nicole, η μητέρα του ασθενούς γιατί η γιατρός, ενώ ήταν παρούσα, δεν ανέλαβε η ίδια τη διαδικασία;».
Η οικογένεια του ασθενούς ζητά εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις, τις παραλείψεις και την αδυναμία του προσωπικού να χειριστεί σωστά τις καταστάσεις κρίσης. Ερωτήματα εγείρονται σχετικά με το εάν το πρόβλημα σχετίζεται με ελλείψεις στο σύστημα υγείας ΓεΣΥ ή με προσωπικά λάθη και παραλείψεις από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.
Η οικογένεια του Αλέξη απευθύνει έκκληση για πλήρη διαφάνεια και απόδοση ευθυνών, ενώ τονίζει την ανάγκη για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας.
Η οικογένεια έχει καταθέσει φωτογραφία στην οποία φαίνεται η γιατρός να κάθεται σε απόσταση αναπνοής από τον ασθενή, αδιαφορώντας για την κατάστασή του.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Kύρια φωτό: Αρχείου
0 Comments